Det förekommer cookies på josefines.se. Genom att fortsätta läsa på josefines.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:38 | juli 22, 2015

Göteborg

Jag har sagt det förut men gör det igen, jag och mina brudar (Aya & Jennifer) ska till Göteborg den 7-9 augusti vilket ska bli superkul! Därför behöver vi era tips…affärer…restauranger…uteställen osv? Ös på med massa tips nu!

24747_167_z

Bildkälla.


11 kommentarer11 kommentarer om “Göteborg”

  Restauranger: Göteborg Work ( sjukt gott mat )
  Affärer: Nordstan ( galleria ), Tessie, Chelsea
  Nöje: Botaniska trädgården, Liseberg ( såklart ) XD
  Det var några jag kom på 🙂

  Svara

  Hej! Jag bor själv i Göteborg och tycker lätt att det är den bästa staden. När det kommer till restuaranger och caféer är de flesta underbara att gå till. Några av mina favoriter är ching palace i Brunnsparken ( Kina restaurang med billiga buffer och mat som inte bara kommer ifrån Kina), Joe Farelis på avenyn ( en finare restaurang med underbart god mat) och Jafarais donuts ( ett donutsstånd mitt i Brunnsparken med oändligt många variationer). Själv tycker jag att nordstan är den bästa shoppinggatan, med många affärer, caféer, restauranger m.m. Men om man vill se mer av själva gamla och nya Göteborg rekommenderar jag starkt att gå på avenyn. Det är mysigt men med affärer och mysiga caféer. Samt går paddan där vilket jag rekommenderar till 100%. Det är självklart inte lika mysigt om det regnar men man ser så mycket av vad Göteborg faktiskt är och det är väldigt mysigt att åka ut på havet pch se saker från den vinkeln. Jag som bor här skulle aldrig tröttna! Sen är en självklarhet Liseberg men även trädgårdsförenignen som ligger ungefär vid Ullevi men även botaniska som är lite längre bort. Hoppas du får en bra upplevelse och att vädret är bra, du kommer aldrig ångra att du åkte dit! ( märkte nu hur mycket jag har skrivit, haha…)

  Svara

  Unico mot st per vetja att det är hyfsat biligt. med drika, så som öl, cider. Drinkar tror jag kostar runt 100kr. Inget party ställe, men mer som ett chill ställe.

  Svara

  När jag var där förra året så åt vi på en resturang i/nära brunnsparken som hette Lilla London om jag minns rätt, bra personal och väldigt god mat! Iallafall det jag åt haha :p

  Svara

  Åh va kul!! Jag ska också till Göteborg snart. Jag har bara varit där en gång innan och känner att jag inte har så mkt tips tyvärr. Men Liseberg självklart! Men det lär du ju inte ha missat;)

  Svara

  Da Matteo som café och Fiorucci som äffar!! Rekommenderar starkt, är alltid inne där när jag är i Göteborg 🙂

  Svara

  Var nyss i Göteborg (gothia cup) men hann inte med så mycket av stan, varken shopping eller mat osv. Men litet shoppingtips är Chelsea på Kungsgatan och även Yves Rocher i nordstan, finns ju dock i Stockholm men tycker ändå det kan vara värt ett besök då de har bra skönhetsprodukter till grymma priser!!

  Svara

  Pinkroom tyckte jag var en väldigt rolig affär men den är kanske främst för lite yngre tjejer 😉

  Svara

  Det här är kanske ingen surprise men hard rock café är verkligen en fantastisk resturang kom ihåg att boka bord ett tag innan ni ska äta så att ni får ett bord garanterat. Fråga efter en helium balong så kan ni sköra helium challenge.

  Svara

  Åh, kul att du kommer hit!
  Skulle tipsa om Ching palace, en kinarestaurang med GODASTE buffèn med sushi osv. Om ni är sugna på en god sallad så skulle jag rekommendera Piece of cake, som ligger precis vid Ching palace inne i en liten mindre galleria (vid Zara).
  Sen NK såklart som också ligger precis i närheten!
  Det finns även en indisk restaurang jag gillar väldigt mycket, Stars of India heter den. Annars är det bara att gå längst Avenyn så kommer ni garanterat hitta något matställe som passar er!
  Butiker är ju alltid Nordstan shoppingstället nummer 1 om man är ny i Göteborg. Jag som bor här rekommenderar dock att man går upp längst Kungsgatan (igenom Brunnsparken). Där finns Lush, Zara, Gina, H&M, Mango osvosvosv. Mysigare gata tycker jag än att gå inne på Nordstan.
  Uteställen.. Det roligaste om man frågar mig! Bryggeriet & Trägårn är väl där dom flesta runt 18 hänger. Och det är riktigt bra på båda ställena. Men skulle även tipsa om Excet, där är det 22 årsgräns tror jag. Men ni kommer förmodligen in ändå, jag är 19 och kom in förra året så det ska inte vara några problem! Samt Port Du Soleil leverar alltid en bra fest! Oklart om åldersgräns.. Men det är som överallt annars, ser man vårdad och bra ut så kommer man i princip in överallt.
  Hoppas eran vistelse här i Göteborg blir rolig!

  Svara

  Jensens bøffhouse är en jättepopulär resturang, boka bord helst innan så ni slipper köa länge! Nordstan har bra butiker, men de roligaste butikerna tycker jag är de mindre längs gatorna och små galleriorna. Finns ett undrbart café som jag inte minns namnet på, men det ligger i närheten av glasbibloteket, på samma gata en bit ner.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här