Det förekommer cookies på josefines.se. Genom att fortsätta läsa på josefines.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:09 | september 30, 2015

Nyttiga kanelbullar – recept

När vi var lediga i måndags så passade jag på att baka bullar, eller rättare sagt nyttigare kanelbullar då det är kanelbullens dag på söndag! Hoppas ni gillar videon♥

Ingredienser
Degen:
50 g jäst
2,5 dl mjölk
100 g kesella/turkisk yogurt
1-1,5 dl flytande honung eller annan sötning
1 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
7-10 dl dinkelmjöl, fullkornsvetemjöl eller annat mjöl
Fyllningen:
1,5 dl urkärnade dadlar
100 g kesella/turkisk yogurt
2 msk kanel
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm mjölken i en kastrull på låg värme till cirka 37 grader, fingervarmt.
3. Blanda den ljumma mjölken med kesella/turkisk yogurt.
4. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig.
5. Tillsätt honung/sötning, kardemumma och salt och rör om.
6. Häll i mjölet, lite i taget.
7. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper i kanterna.
8. Jäs degen under bakduk cirka 30 minuter.
9. Ta upp degen och knåda den smidig innan du kavlar ut den på mjölat bakbord.
10. Ta ur dadlarna ur vattnet och mixa dem till en jämn smet med kesella och kanel.
11. Bred ut smeten jämnt på degen.
12. Rulla ihop till en rulle och skiva 2 cm tjocka skivor med vass kniv.
13. Lägg bullarna i bakformar och låt jäsa under bakduk ytterliggare 30 minuter.
14. Sätt ugnen på 250 grader celsius.
15. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad sötmandel om så önskas.
16. Grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter.
17. Låt svalna på galler.

Går utmärkt att frysa in!

Recept taget härifrån: http://miajohansson.forme.se/2014/januari/recept-pa-nyttiga-kanelbullar.html


1 kommentarer



En kommentar om “Nyttiga kanelbullar – recept”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här