Det förekommer cookies på josefines.se. Genom att fortsätta läsa på josefines.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:33 | augusti 2, 2017

Tips i Ayia Napa

"Så härligt ni verkar ha haft det☺️ Jag och några vänner ska till Ayia napa om 3 veckor så kan du tipsa om dom bästa klubbarna/barerna? Och dom bästa restaurangerna? Vilket hotell bodde ni på?☺️ Kram!"

Vad kul!!! Ayia Napa var bättre än förväntat. Har haft en bild av ett sunkigt partyställe men så var inte fallet. Kunde inte valt en bättre semesterort!!!!!

Hotellet:

Vi bodde på hotell Napa Mermaid Resort (Vingresor), ett dyrare hotell men som var nyrenoverat 2016. Vi betalade rätt mycket för hotellet men det som ingick var frukost varje morgon. Vi blev även uppgraderade från havsutsiktsrum till en stor svit, som var galet stor för oss 2! Jättetrevlig personal och fräscht från topp till tå. God mat var det också i restaurangen. Hotellet låg med 15 minuters gångavstånd till själva centrum vilket var skönt då vi inte ville bo mitt i själva smeten!

Barer/restauranger:

Vi gick på många olika men favoritmatställerna låg vid hamnen, på den populäraste var man tvungen att boka bord då det var proppfullt men ack så god mat det var!! Jag tog grillad tonfisk och Emil tog grillad svärdfisk och vi  båda var verkligen meganöjda. Sedan fanns det en grekisk restaurang som låg mitt emot tivolit ungefär, som vi var väldigt nöjda med. Jättemysigt och sjukt god mat! Sista kvällen åt vi på restaurangen Liquid, gott och prisvärt!

Barer och uteställen fanns det gott om. Favoritbaren var en stor kareokebar som heter Tommys pub, vi var där nästan varje kväll då det spelades asbra musik och var en del underhållning. Även goda drinkar för 50 spänn, en kväll tog vi ett cocktailrör för 250 spänn och delade på 5 pers! Angående uteställen var vi mest på den skandinaviska klubben Grabbarna Grus då det var kul att träffa norskar och svenskar minus är väl att det är lite dyrare med alkohol jämfört med andra uteställen. Men vi var även på Blue Moon, gillade stället för det låg nere i jorden och var svalt och skönt! En kväll testade jag & Emil själva massa ställen och en favorit på bargatan blev Bedrocks där vi var länge för det var superbra musik och sen jättebillig dricka! Tror vi fick betala 70 spänn för oss båda tillsammans och då fick vi 2 drinkar & 2 shots. Vilken jädrans skillnad på Sveriges priser!!!!!

Stränder:

Vi hade 2 minuter till både klippor och en superfin sandstrand som vi hängde på om dagarna. Vattnet var verkligen KLARBLÅTT och sandsanden var väldigt fin! Vi gick även en dag till den populära stranden Nissi beach, det tog längre tid än väntat att gå dit hehe… i 40 graders värme gick vi i en timme innan vi kom fram! Vi borde ha tagit taxi. Det var i alla fall värt den varma promenixen då det var så himla fint där, mycket folk men vattnet var kristallklart och det fanns beachparty och många restauranger!

Efter ett tips från en läsare åkte vi en dag med taxi till stranden Makronissos beach, det tog väl 15 minuter med taxi och tror vi fick betala 110 kronor för det. Det var i alla fall en vacker strand med lite mindre folk än Nissi beach så det var kul att testa den med!


0 kommentarerKommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här