Det förekommer cookies på josefines.se. Genom att fortsätta läsa på josefines.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:38 | februari 12, 2018

svar på tal – miljö osv

 Jag kommer besvara frågorna från frågestunden i olika omgångar men vi börjar med denna:

Fråga:Hur kan känn att det är ok att bidra till det slit och släng samhälle vi lever i? De saker du får från Partykungen etc är saker i plast som (jag antar) används högst en eller två gånger. Du köper mycket kläder från ”fast fashion”- affärer och använder (relativt) billigt smink. Vad gör du med kläder du inte använder? Om du ger till secondhand – handlar du också secondhand? Annars så bidrar du faktiskt inte till en cirkulär ekonomi.

——————-

Svar: Först och främst tack för en bra och intressant fråga. Ja, vart ska man börja egentligen? Jag har så mycket jag vill säga och olika tankar kring detta ämne att jag skulle kunna sitta och skriva i en hel dag. Jag har alltid brytt mig om miljön, jag till exempel cyklar/går i princip överallt och har alltid gjort det. Jag källsorterar, eller ja hela familjen gör det och är väldigt noga med hur vi sorterar våra sopor. Jag är Pescetarian, vilket innebär att jag inte äter rent kött som är en av de största påverkan på miljön. Sen är det självklart att jag inte är perfekt, visst jag får mycket saker och kläder via mina sociala kläder men sedan skänker jag allt till välgörenhet så fort jag renar ut mina kläder, till exempel till Myrorna, Röda korset och Erikshjälpen. Så jag kastar absolut inte kläder om de inte är trasiga utan allt går till organisationer.
Du tog upp Partykungen som exempel, och ja du har helt rätt att det inte är miljövänligt någonstans att få hem så mycket saker och mycket av det använder man bara en gång och sedan kastar man det. Jag är fullt medveten om att det inte är det bästa för miljön. Så det är inte så att jag går runt ovetandes om det. Som sagt samma sak där är vi noga med att sortera rätt sen i efterhand. Jag älskar att styra upp fester och liknande, därav blir det mycket Partykungen-saker hit och dit men det är ju inte direkt så att det är varje helg. Nu blev det extremt mycket kring jul, nyår och sedan min födelsedag som grädde på moset men annars är det inte så extremt.
Du tog upp billigt smink och det vet jag inte vart du fått ifrån? Jag använder samma smink tills det tar slut och köper inget som är billigt direkt? Visst ibland kan det ju hända men inget som jag strävar efter, oftast tycker jag också att de dyrare varianterna är liiite bättre, men det stämmer ju inte alltid såklart.
Såklart finns det saker man kan dra ner på och tänka på ännu mer för att bli en bättre människa som inte skadar miljön lika mycket. Jag har även ett fadderbarn och är bra på att skänka pengar, och det har jag fått från mina fantastiska föräldrar…de har alltid varit duktiga på skänka pengar och det har påverkat mig och min syn på det hela, att man alltid ska dela med sig till de som inte har det lika bra! Så för att få ett avslut på det hela, så ja absolut jag är medveten om detta överflöd som existerar MEN finns andra saker jag är duktig på som andra inte tänker på eller gör! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Klyschigt men ack så sant.


0 kommentarerKommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.